Ụbọchị nzuzu Eprel na-abịa!

Ụbọchị nzuzu Eprel na-abịa n'izu na-abịa!

A na-ahụ ya n'ụbọchị mbụ nke Eprel, ụbọchị nzuzu Eprel bụ ụbọchị ndị mmadụ na-egwu njakịrị bara uru na ihe egwuregwu dị mma na ibe ha.Ụbọchị a abụghị ezumike na mba ọ bụla a na-eme ya, mana ọ na-ewu ewu kemgbe narị afọ nke iri na itoolu, n'agbanyeghị.

Ọtụtụ ndị ọkọ akụkọ ihe mere eme kwenyere na ụbọchị a nwere ike ịchọta kpọmkwem na Ememme Hilaria nke e mere n'oge Vernal Equinox na Rom.Otú ọ dị, ebe ọ bụ na ememe a mere na March, ọtụtụ ndị kwenyere na ndekọ mbụ e mere n'ụbọchị a sitere na Chaucer's Canterbury Tales na 1392. Na mbipụta a, e nwere akụkọ banyere oké ọkpa efu nke nkịta ọhịa dị aghụghọ ghọgburu n'April 1.N'ihi ya, na-amụba omume nke igwu egwu bara uru n'ụbọchị a.

Na France, a na-akpọkwa Eprel 1 dị ka poissons d'avril - ma ọ bụ Azụ Eprel.N'ụbọchị a, ndị mmadụ na-anwa itinye azụ akwụkwọ n'azụ ndị enyi na ndị ọrụ ibe ha na-atụghị anya ya.Enwere ike ịmalite omume a na narị afọ nke iri na itoolu, dịka ọtụtụ akwụkwọ ozi sitere na oge ahụ gosipụtara omume ahụ.

Na United States, ndị mmadụ na-agbalịkarị imenye ụjọ, ma ọ bụ ghọgbuo, ndị enyi na ndị òtù ezinụlọ na-atụghị anya ha na-eji usoro dị iche iche dị iche iche.

Na Ireland, a na-enyekarị onye ọ na-atụghị anya ya akwụkwọ ozi n'ụbọchị Eprel nzuzu ka enye ya onye ọzọ.Mgbe onye bu akwụkwọ ozi ahụ rutere ebe ọ na-aga, onye ọzọ na-ezigara ha ebe ọzọ n'ihi na akwụkwọ ozi dị n'ime envelopu ahụ na-agụ, "Zipụ onye nzuzu ọbụna ọzọ."

Ụbọchị nzuzu April


Oge nzipu: Mar-22-2021