Gledelig Halloween !

Halloween er allehelgensdag, en festdag, er en tradisjonell festival i vestlige land.

For mer enn 2000 år siden utpekte den kristne kirke i Europa 1. november til «Alle helligenes dag»."Hallow" betyr helgen.Det sies at keltere bosatt i Irland, Skottland og andre steder flyttet festivalen frem en dag siden 500 f.Kr., det vil si 31. oktober.

De tror det er den offisielle slutten av sommeren, begynnelsen av det nye året og begynnelsen på en hard vinter.På den tiden ble det antatt at den døde sjelen til den gamle mannen ville vende tilbake til sitt tidligere bosted på denne dagen for å søke levende vesener fra levende mennesker, for å regenerere, og dette var det eneste håpet om at folk kunne gjenfødes etter døden.

På den annen side er de levende menneskene redde for at de dødes sjeler skal gripe livet.Derfor slukker folk ilden og stearinlyset denne dagen, slik at de dødes sjeler ikke kan finne de levende menneskene, og kler seg ut som spøkelser og gjenferd for å skremme bort de dødes sjeler.Etter det skal de tenne bålet og stearinlyset igjen og starte et nytt års liv.

Halloween er hovedsakelig populær i den engelsktalende verden, som de britiske øyer og Nord-Amerika, etterfulgt av Australia og New Zealand.

Det er flere ting å spise på Halloween: gresskarpai, epler, godteri, og noen steder vil utmerket storfekjøtt og fårekjøtt tilberedes.

timg


Innleggstid: 02-november 2020