Aso Fa'afetai-O le Aso Tofi Lona Fa ia Novema

I le 2020, Aso Fa'afetai o le 11.26.Ma e te iloa e tele suiga e uiga i le aso?
Sei o tatou toe tepa i tua i le amataga o le aso malolo i Amerika.

Talu mai le amataga o le 1600s, ua faamanatuina le Aso Faafetai i se tasi ituaiga poʻo se isi.
I le 1789, na faalauiloa ai e Peresitene Siaosi Uosigitone le aso 26 o Novema o se aso o le faafetai a le atunuu.
Toeitiiti atoa le 100 tausaga mulimuli ane, i le 1863, na tautino mai ai e Peresitene Abraham Lincoln o le aso malolo o le Aso Faafetai o le a faamanatuina i le Aso Tofi mulimuli ia Novema.
O Peresitene Franklin Delano Roosevelt na taufetuli i lagona o tagata lautele i le 1939 na ia tautino ai le Aso Faafetai e tatau ona faamanatuina i le lona lua i le Aso Tofi mulimuli o Novema.
I le 1941, na faʻaalia ai e Roosevelt le faʻataʻitaʻiga o le Aso Faʻafetai.Na ia sainia se pili e faʻamautu aloaia ai le Aso Faʻafetai o le Aso Tofi lona fa ia Novema.

E ui ina tuai le aso, ae ua fiafia tagata i lenei tausamiga fa'ale-aganu'u ma aloa'ia. E 12 mea e sili ona ta'uta'ua o le Aso Fa'afetai:
1.Turki
E leai se taumafataga masani o le Aso Faafetai e atoatoa pe a aunoa ma le pipi! E tusa ma le 46 miliona pipi e 'aina i tausaga taitasi i le Aso Faafetai.
2. Faatumu
O mea'ai o se tasi lea o mea e sili ona ta'uta'ua o le Aso Fa'afetai! O mea fa'asusu e masani lava ona i ai se fa'agogo, ma e tele sona tofo mai le pipi.
3. Mashed Pateta
O pateta palu o se tasi lea o meaʻai o soʻo se taumafataga masani o le Aso Faʻafetai.E matua faigofie foi ona fai!
4.Gavi
O le Gravy o se sosi lanu enaena tatou te faia e ala i le faʻaopopoina o le falaoamata i sua e sau mai le pipi aʻo kuka.
5. falaoa sana
O le falaoa saito o se tasi lea o mea e sili ona ou fiafia i ai i le Aso Faafetai!O se ituaiga falaoa e fai mai le falaoamata sana, ma e pei o se keke.
6. Ta'avale
E masani fo'i le iai o ta'i ile Aso Fa'afetai.
7. Pate Pate Suka
O le isi mea'ai masani o le Aso Faafetai o le pani pateta suamalie.E fai ma mea'ai, e le o se mea'ai suamalie, ae e suamalie tele.
8. Squash pata
Butternut squash o se mea'ai masani o le Aso Faafetai, ma e mafai ona saunia i ni auala eseese.E i ai se mea vaivai ma se tofo suamalie.
9. Sausau Cranberry Sieli
10. Apu manogi
O se taumafataga masani o le Aso Faafetai e masani ona iai apu manogi.
11. Pai Apu
12. Pai maukeni
I le faaiuga o se taumafataga o le Aso Faafetai, o loo i ai se fasi pai.A'o 'ai ni pai eseese i le Aso Fa'afetai, o pai e lua e masani ai o pai apu ma pai maukeni.

fa'afetai-menu-1571160428


Taimi meli: Nov-23-2020