Trije tipi stikal za odklop baterije

Vsestikala za odklop akumulatorjase uporabljajo za ločevanje baterij od 12-voltne razdelilne plošče in polnilnega sistema pretvornika z različnimi oblikami.Zasnova stikala običajno določa, da so nekatera stikala idealna samo za avtomobilske akumulatorje, druga pa lahko služijo številnim aplikacijam.

1. Rezilo noža

Ta stikala za odklop akumulatorja so zelo pogosta, ki jih je enostavno namestiti in uporabljati.Uporabljajo se, ko je nad baterijo malo prostora.Izdelani so v obliki rezila noža - od tod tudi njihovo ime.

Ta stikala se uporabljajo na vrhu baterijskega stikala in lahko delujejo navpično, vodoravno ali z krilno matico.Dokler je amperaža prava, jih je mogoče namestiti na katero koli baterijo.

1 baterijsko stikalo

102070

Izdelana iz medenine in galvanizirana z bakrom

Sistem DC 12V-24V, 250A neprekinjeno in 750A trenutno pri 12V DC

 

2.Slog gumba

Ta stikala uporabljajo gumb, ki se obrača v smeri urnega kazalca ali nasprotni smeri urnega kazalca, da odklopi ali priključi baterijo.Lahko so stikala za zgornji ali stranski drog.So ena najučinkovitejših stikal za izklop akumulatorja proti kraji, saj je njihove gumbe mogoče enostavno odstraniti.

Z enostavnim obračanjem gumba za približno 45 stopinj lahko vklopite ali izklopite stikalo, enostavno za namestitev.

1 baterijsko stikalo

102072

Izdelana iz cinkove zlitine z medeninasto prevleko

15-17 mm stožčasta zgornja sponka

 

3.Keyed in Rotary

Najdemo jih v čolnih, avtodomih in nekaterih avtomobilih.Imajo dve ključni funkciji: zavirajo praznjenje baterije in krajo.Delujejo s pomočjo tipk ali vrtljivih stikal.Stikala s ključi imajo lahko dejanske ključe ali plastične ključe, ki jih je mogoče uporabiti za prekinitev napajanja.Večina tipk je izdelanih iz plastike in se popolnoma prilegajo palcu za lažjo uporabo.

1

102067

Izdelano iz ohišja iz PBT plastike, notranji čep iz bakrene pločevine

Ocena: 200 A neprekinjeno, 1000 A trenutno pri 12 V DC.


Čas objave: 29. junij 2021